Anaftin® Ghid de Sănătate

Mai puțin stres în perioada dentiției

Când dințișorii dunt pe punctul de a străpunge gingiile și a erupe, bebelușul poate trece printr-o experiență stresantă. Este deseori o provocare pentru bebeluși să doarmă suficient, iar perioada dentiției agravează acest lucru.

Bebeluș în perioada dentiției

Tipologia dentiției

Când dințișorii dunt pe punctul de a străpunge gingiile și a erupe, bebelușul poate trece printr-o experiență stresantă. Este deseori o provocare pentru bebeluși să doarmă suficient, iar perioada dentiției agravează acest lucru.

Tipologia dentiției

Dentiția este un proces individual, fiecare copil având experiențe diferite. Unii copii nu reacționează aproape deloc și resimt doar un mic disconfort, în timp ce alții devin iritați și îmbujorați. Unii copii pot avea diaree și febră moderată, deși nu este sigur dacă aceste simptome sunt asociate dentiției sau doar coincid cu această perioadă, deoarece febra și alte simptome sunt foarte frecvente la această vârstă.

Un lucru comun tuturor copiilor în perioada dentiției este fluxul crescut de salivă. Într-o singură clipă, hainele copilașului în dentiției devin îmbibate cu salivă în regiunea gâtului și a toracelui. Teancuri de bavețele pot ajuta la prevenirea dezastrului asociat cu fluxul sporit de salivă. Dacă bebelușul este deja destul de activ, eșarfele, care sunt mai ieftine decât bavețelele largi, pot fi o opțiune mai bună.

O activitate tipică a unui bebeluș în perioada de dentiție este rugumarea obiectelor dure. În această perioadă le place să rugume pentru a-și masa gingiile, ameliorând durerea și oferind un confort în timpul erupției dinților. În comerț există o gamă largă de produse disponibile pentru copiii în dentiție. Un inel de dentiție ușor și simplu de manevrat este mai sigur decât alte obiecte. Puneți inelele umplute cu lichid în frigider, niciodată în congelator. Un inel înghețat este prea rece și poate afecta pielea delicată a gurii unui bebeluș.

Distragerea atenției este o modalitate simplă de a diminua disconfortul unui copil în perioada de dentiție. Dacă vă jucați cu bebelușul sau mergeți la plimbare, probabil că va uita de disconfort pentru o perioada de timp. Vă puteți ajuta copilul în timpul acestei provocări acordându-i o atenție deosebită și dăruindu-i dragoste. Permiteți-i copilului să se apropie de dumneavoastră, legănați-l în aer sau cântați-i. Rețineți mereu faptul că furia nu îmbunătățește situația. Fiți răbdător de dragul copilului, dar și al dumneavoastră. Pentru a reduce adițional disconfortul unui bebeluș, luați în considerare utilizarea unui produs cu efect demonstrat, cum ar fi Anaftin® Baby Gel gingival.

Părinții relaxați au bebeluși relaxați

În perioada dentiției copiii necesită mult timp și energie din partea părinților; însă precum știe fiecare părinte, timpul și energia sunt două lucruri care mereu nu le ajung tinerilor părinți. Cerințele suplimentare ale unui copil în această perioadă pot crea stres și declanșa sentimente negative. Pentru a evita sentimentul de copleșire în timpul acestei faze stresante, părinții trebuie să găsească o modalitate de a echilibra nevoile copilului cu celelalte necesități zilnice, continuând să își rezerveze câte puțin timp personal.Este important să vă alocați timp de la bun început. Împărtășiți îngrijirea zilnică a copilului cu partenerul de viață. Dacă acest lucru nu este posibil din cauza situației familiale, ar trebui să găsiți alt ajutor. Bunicii, frații și prietenii sunt adesea fericiți să îngrijească copilașul pentru câteva ore. Folosiți înțelept timpul necesar pentru a vă acorda o mică pauză și evitați îndeplinirea prea multor sarcini în puținul timp liber disponibil.