Date despre erupția dentară

Diminuarea durerii și disconfortului bebelușului meu

Pentru a face procesul de dentiție mai suportabil pentru bebelușul dumneavoastră și a diminua disconfortul asociat acestuia, următoarele lucruri pot fi de folos:

Bebeluș plângând

În perioada dentiției copilașii sunt mai capricioși decât de obicei

Să muște o linguriță de plastic sau un inel de dentiție. Totuși, trebuie să evitați răcirea acestor obiecte la temperaturi mai mici de 0 grade Celsius, deoarece ar putea să ducă la răcirea buzelor și maxilarelor bebelușului și să dăuneze pielii. De asemenea, asigurați-vă că obiectele utilizate nu sunt toxice.

Masarea cu grijă a gingiilor și maxilarelor cu vârfurile degetelor. Puteți folosi pernuțe dentare speciale din silicon din farmacie sau un bețisor cu bumbac înmuiat în ceai de mușețel, care poate fi un calmant pentru bebeluș. Peria fină din silicon a Anaftin® Baby Gel Gingival funcționează în acest mod.

Gelurile speciale disponibile în farmacii, precum Anaftin® Baby Gel Gingival pot fi recomandate pentru bebelușul dumneavoastră. Acesta diminuează durerea prin izolarea regiunii afectate, fără utilizarea analgezicelor.

Datorită producerii sporite a salivei în perioada dentiției, anumite regiuni ale gurii, gâtului și toracelui copilului sunt frecvent umede, cauzând iritații și roșeața pielii. Bavețica sau un prosop pentru gât poate fi de folos pentru a absorbi umiditatea în exces și a păstra pielea uscată.