Ulcerații bucale

Leziuni bucale minore

Leziunile bucale minore pot avea mai multe cauze.

Aparatele dentare pot cauza leziuni ale cavității bucale dacă nu se potrivesc bine

Un alt tip de ulcerații bucale sunt leziunile minore ale mucoasei gurii. Acestea pot fi cauzate de mușcăturile proprii accidentale, dar mai frecvent sunt asociate cu rănile mici ale gurii cauzate de aparatele dentare sau de alte dispozitive și proteze dentare care reglează dantura.

Aparatele dentare de obicei cauzează durere în ziua în care sunt montate, apoi durerea scade curând în intensitate. Dar acestea pot provoca și ulcerații - de ex. chiar în partea anterioară a gurii - când irită mucoasa. În astfel de cazuri, dentistul sau ortodontul vă poate oferi o anumită ceară transparentă pe care să o aplicați pe acel segment al aparatului care provoacă problema. Tratarea leziunii va favoriza vindecarea și regenerarea celulară, va duce la dispariția durerii și protecția regiunii afectate contra infecțiilor.

Pentru persoanele în vârstă:

O problemă comună în rândul purtătorilor de proteze dentare o reprezintă protezele care nu sunt fixate bine și care provoacă durere. Durerea este strict legată de modul în care se fixează și ajustează protezele. Atunci când o proteză se sprijină etanș contra gingiilor și nu alunecă, durerea nu ar trebui să fie o problemă. Dar când protezele încep să se fricționeze contra gingiilor, apare durerea și inflamația. Lăsate netratate, acestea pot duce la imposibilitatea purtării protezelor dentare. Dacă protezele nu se potrivesc întocmai și persoanele în vârstă suferă de durere, este probabil ca aceștia să mănânce mai puțin sau să mănânce alimente mai moi.