Ulcerații bucale

Stomatita aftoasă

Stomatita este o maladie frecvent întâlnită, care afectează până la 20% din populația adultă.

Buză afectată de stomatită aftoasă

Stomatita aftoasă este o maladie frecventă. În multe cazuri, produsele ce formează un înveliș de protecție favorizează vindecarea țesuturilor.

Simptomele stomatitei variază de la un simplu disconfort până la dificultatea de a mânca, înghiți și vorbi. Cauza nu este pe deplin înțeleasă, dar multipli factori sugerează că principalul declanșator al stomatitei este sistemul imunitar. Datorită cauzei necunoscute a apariției stomatitei, este nevoie de a consulta un medic.

Stomatita aftoasă este tratată în diverse moduri. Cele mai frecvent utilizate au drept scop înlăturarea durerii și îmbunătățirea calității vieții pacienților. Deopotrivă cu frecvența apariției și extinderea leziunilor, diminuarea simptomelor trebuie să direcționeze tactica terapeutică. În multe cazuri, învelișul protector oferit de produse precum Anaftin® Apă de gură, Anaftin® Gel și Anaftin® Spray pot ajuta la izolarea terminațiilor nervoase expuse și la crearea unui mediu care favorizează vindecarea tisulară.

În cazul stomatitei severe sau recurente, trebuie să fiți consultat de către medicul sau stomatologul dumneavoastră, preferabil – un specialist în medicina orală. Agenții sistemici, precum corticosteroizii și alte medicamente anti-inflamatorii pot fi luate în considerație în tactica terapeutică. La fel, unor pacienți le pot fi de folos și suplimenți precum vitaminele grupului B, acidul folic și fierul.