სად შევიძინოთ?
Date despre erupția dentară

Diminuarea durerii și disconfortului bebelușului meu

Există o listă lungă de măsuri și agenți non-farmacologici și farmacologici care sunt utilizați în mod obișnuit pentru a ușura durerea și disconfortul dentar.

Bebeluș plângând

În perioada dentiției copilașii sunt mai capricioși decât de obicei

Multe remedii pentru erupție dentară sunt administrate fără sfatul unui profesionist din domeniul sănătății, si mai degrabă pe baza sfaturilor asistentelor medicale, a prietenilor, a altor mame și a cărților de auto-ajutor; strategiile farmacologice și non-farmacologice sunt de obicei utilizate în combinație.

Istoric, multe măsuri care nu au fost dovedite clinic au fost folosite ca ajutor în dentiție, de ex. a da copilului să muște un inel de dinți (din plastic). Ameliorarea temporară a durerii aici este asigurată de presiunea produsă prin mestecarea inelului de dinte. Dacă folosiți un inel de dinți pentru copilul dvs., evitați inelele umplute cu lichid, deoarece conținutul lor potențial iritant poate se scurgă.

Mulți sugari obțin o ameliorare a durerii atunci când mestecă grâu și pâine întărită, în timp ce unii părinți folosesc pâine congelată sau fructe și legume proaspete și congelate, de ex. castravete decojite congelate. În afară de efectul de răcire al frigului, efectul principal al acestei metode este din nou presiunea care va ușura temporar durerea. La fel se va întâmpla dacă un părinte freacă gingiile bebelușului cu un deget curat.

Periile moi din silicon ale gelului de dinți pentru copii Anaftin® funcționează așa. În plus, ameliorează durerea prin sigilarea zonei afectate și calmarea gingiilor iritate.

Unii părinți caută agenți farmacologici, cum ar fi analgezice sau anestezice topice, pentru a ajuta la dentiție deranjantă a bebelușului lor.

Cu toate acestea, încurajarea poate fi adesea una dintre cele mai eficiente metode de calmare a unui copil aflat în dificultate.

Datorită fluxului crescut de salivă în timpul dentiției, părți ale gurii, gâtului și pieptului bebelușului sunt deseori umede, ceea ce poate duce la iritații și roșeață a pielii. Babetă sau cârpa de gât vă poate ajuta aici pentru a absorbi umezeala și a menține pielea uscată.