სად შევიძინოთ?
Date despre erupția dentară

O perioadă specială pentru bebelușul meu

În timp ce unii bebeluși par să nu aibă deloc dureri, pentru alții procesul erupției dentare este unul deranjant și chiar dureros.

Ребенок с прорезывающим кольцом

Este, de asemenea, foarte stresant pentru părinți, mai ales dacă este primul lor născut și este posibil să nu știe la ce să se aștepte, cum să identifice semnele de dinți și cum să ușureze disconfortul copilului lor.

Simptomele asociate cu erupția primară a dinților scad odată cu vârsta. Cele mai multe semne pot fi observate în timpul erupției incisivilor primari.

Istoric, erupția dentară au fost considerată responsabilă pentru o varietate de boli ale copilăriei. Mulți părinți încă mai cred că erupție dentară cauzează febra, voma, diaree sau curgerea nasului. Chiar și unii profesioniști din domeniul sănătății cred că unele simptome sistemice sunt asociate cu erupție dentară. Cu toate acestea, studiile observaționale efectuate pe un număr mare de sugari au arătat că nu există nicio asociere cauzală între dentiție și infecție, febră sau diaree. Studiile au demonstrat că majoritatea semnelor și simptomelor sistemice apărute în timpul dentiției (febră, voma, diaree, scăderea apetitului pentru lichide și tuse) se datorează altor cauze, de ex. infecțiilor, care sunt foarte frecvente în aceasta vârstă și care au apărut simultan cu erupție dentară.

De regulă, erupția dinților din lapte nu ar trebui să fie asociată cu dureri severe pentru copilul dumneavoastră. Cu toate acestea, o nouă experiență pentru bebeluș și un disconfort cauzat de gingiile tumefiate și iritate pot face ca bebelușul dvs. să aibă nevoie de mai multă atenție decât de obicei în acest timp al dezvoltării lor.

Vă puteți ajuta copilașul în această perioadă deosebită acordându-i mai multă atenție și multă dragoste. În plus, există mai multe remedii pentru diminuarea durerii și disconfortului.