სად შევიძინოთ?
Ulcerații bucale

Ulcerații bucale

Ulcerațiile bucale reprezintă răni ce apar pe mucoasa cavității bucale, în interiorul obrazului (mucoasa bucală) și / sau în jurul limbii. 

Ilustrație schematică a ulcerațiilor bucale

Ulcerele bucale sunt răni care apar frecvent la baza gurii, în interiorul obrazului (mucoasa bucală) și / sau în jurul limbii

Ulcerațiile bucale sunt dureroase. Acestea pot fi iritante în timp ce mâncați, beți, vă spălați pe dinți sau vorbiți. Prin urmare, acestea pot necesita multă atenție din partea Dumneavoastră și pot interveni în activitățile cotidiene.

Produse precum Anaftin® Apă de gură, Anaftin® Gel și Anaftin®Spray pot izola aceste leziuni cu o membrană de protecție. Aceasta ajută la calmarea durerii și disconfortului cauzate de afte.

Conform unui studiu de piață recent (GfK Health 2014: Ulcerația bucală – Studiu Ad Hoc Pre-lansare.Testarea conceptului Anaftin®. Mai-Iunie 2014), majoritatea pacienților care suferă de ulcerații bucale sunt afectați de 2-6 ori pe an, cu o durată medie de 4-7 zile. Astfel, ulcerațiile bucale reprezintă o problemă de sănătate frecventă. Dacă sunteți afectat de ulcerații bucale mai frecvent sau pentru perioade mai mari de 10 zile, este nevoie să fiți consultat de un medic.

Imaginea unei femei care mușcă o lămâie.

Mucoasa bucală

Mucoasa bucală tapetează întreaga cavitate bucală. Ea are mai multe funcții, cum ar fi protectorie, senzitivă și secretorie și este adaptată la mediul unic a gurii.

Aflați mai multe

Aftele

Stomatita aftoasă recurentă (SAR) se caracterizează prin apariția aftelor - ulcerații mici ale mucoasei bucale la persoanele altfel sănătoase. Acestea pot fi foarte dureroase și pot interfera cu viața de zi cu zi.

De obicei, aftele durează 4-7 zile și pot reapărea de 2-6 ori pe an.

Aflați mai multe

Leziuni bucale minore

Leziunile bucale minore pot fi cauzate de mușcături proprii accidentale sau de către alte obiecte ascuțite ( aparate dentare și alte dispozitive de reglare a dinților, dinți rupți, intervenție ortodontică ).

Aflați mai multe
O tânără ce suferă de durere în cavitatea bucală

Tratamentul aftelor

Dispozitivele medicale, precum Anaftin®, sunt utilizate în tratamentul aftelor. Acestea conțin o substanță protectivă pentru izolarea zonei afectate și reducerea durerii.

Aflați mai multe
Ilustrație artistică 3D a bacteriilor

Igiena orală

Nutriția adecvată, îngrijirea și profilaxia zilnică sunt cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru igiena orală.

Aflați mai multe
Adolescentă cu aparat dentar

Managementul aftelor și leziunilor bucale la copii și adolescenți

Copiii pot fi afectați de afte și leziuni bucale cauzate de aparate dentare care nu se potrivesc bine.

Aflați mai multe