სად შევიძინოთ?
Ulcerații bucale

Mucoasa bucală

Cavitatea bucală poate fi descrisă drept oglinda ce reflectă starea de sănătate a unei persoane. Este important să o menținem sănătoasă.

Cavitatea noastră bucală este sensibilă la gusturi și atingeri.  

Mucoasa bucală tapetează întreaga cavitate bucală.

Mucoasa bucală se diferențiază foarte bine de restul pielii, odată ce lipsește cu desăvârșire cheratinizarea (cornificarea pielii). În schimb, mucoasa bucală conține un număr mare de receptori, de care avem nevoie pentru simțul gustului, atingerii și temperaturii.

Mucoasa bucală este bine aprovizionată cu sânge. Ca parte a cavității bucale, și gingiile sunt acoperite de mucoasa bucală. Aceasta acoperă și mandibula și este bogată în fibre care ancorează dintele.

În cavitatea bucală pot fi detectate diferite tipuri de bacterii, care crează un echilibru pentru o floră bucală sănătoasă. Însă uneori, când acest echilibru este dereglat, unele dintre acestea pot fi dăunătoare pentru dinți și mucoasă. Astfel de bacterii pot produce toxine care irită gingiile și pot declanșa un proces inflamator în cavitatea bucală.

Sănătatea bucală este importantă pentru calitatea vieții persoanelor de toate categoriile de vârstă. Leziunile orale pot duce la disconfort sau durere care pot afecta activitățile zilnice, cum ar fi masticarea, înghițirea și vorbirea.

O igienă orală bună este importantă pentru prevenirea ulcerațiilor și leziunilor bucale.