სად შევიძინოთ?
Ulcerații bucale

Igiena orală

Gura dumneavoastră este o poartă de intrare către organism și este important să mențineți mucoasa bucală sănătoasă.

Ilustrație artistică 3D a bacteriilor

Unul din scopurile igienei orale este reducerea bacteriilor patogene

Igiena orală începe cu nutriția adecvată, deoarece alimentele pot influența sănătatea orală în mod negativ sau pozitiv. În primul rând, este important să beți suficiente lichide și să evitați dulciurile (acadele, dulcețuri, produse procesate) și alimentele acide (vin, sucuri de fructe) pe cât de mult posibil.

Portarul tractului gastrointestinal

Cavitatea bucală întră în contact atât cu aerul pe care îl respirăm, cât și cu alimente pe care le consumă – prin urmare, și cu o largă varietate de bacterii. Majoritatea dintre acestea sunt inofensive și sistemul imunitar al organismului le menține sub control.

Îngrijirea și profilaxia zilnică sunt cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru igiena orală. Însă perierea dinților sau utilizarea aței dentare pot cauza mici leziuni. Utilizarea adițională a apei de gură cu ingrediente ce pot izola leziunile minore, precum Anaftin® Apă de Gură pot fi un ajutor pentru menținerea igienei orale.

Poza unei perii de dinți și ațe dentare

Perie de dinți, ață dentară și perie interdentară pentru îngrijirea zilnică a dinților

Perierea adecvată a dinților trebuie să fie un lucru obligatoriu. Aceasta înlătură depunerile dentare și particulele alimentare de pe suprafețele externe, externe și de masticație ale dinților. Însă nu toată lumea își periază dinții corect. Acordați o atenție deosebită următoarelor detalii:

  • Dacă alegeți o perie de dinți, optați pentru un cap relativ mai mic și un mâner care este comfortabil la manevrare.
  • Periați dinții de 2 ori pe zi, timp de cel puțin 2 minute, cu o pastă de dinți cu fluor.
  • Fiți blânzi – perierea dură și periile uzate pot afecta smalțul dentar

Cu ajutorul aței dentare sau a unei perii interdentare puteți curăța spațiile dintre dinți. Acestea se potrivesc chiar și pentru dinții foarte strâns lipiți. Dacă stomatologul v-a recomandat o perie de dinți interdentară, acesta vă va indica și mărimea potrivită.